Menu
Juventus kan være på full fart mot Champions League igjen etter å ha fått sin poengstraff opphevet i påvente av ny behandling. Foto: Tano Pecoraro / LaPresse via AP / NTB

Poengstraffen til Juventus opphevet inntil videre – klatrer rett til 3.-plass i Serie A

Juventus har fått medhold i en anke i den såkalte plusvalenza-saken. Det fører til betydelige endringer i toppen av italiensk fotball.

Av NTB | 20.04.2023 18:44:16

Kriminalitet og rettsvesen: Trekket på 15 poeng som Juventus ble ilagt i januar, oppheves i påvente av en ny behandling, og dermed løftes laget opp fra 44 til 59 poeng.

Det plasserer «Den gamle dame» på 3.-plass i Serie A når åtte serierunder gjenstår, og dermed er begge Milano-klubbene, Milan og Inter, per nå utenfor topp 4-plassene som gir mesterligaspill neste sesong.

Onsdag og torsdag ble det holdt høring i saken hos Italias olympiske komités (Coni) høyeste juridiske organ. Juventus hadde anket poengstraffen klubben fikk for angivelig å ha manipulert overgangssummer for å få regnskapet til å se bedre ut.

Saken er døpt «plusvalenza», et italiensk begrep som brukes for å beskrive gevinsten opptjent ved salg av en eiendel, i dette tilfellet fotballspillere, som har gått opp i pris siden den ble anskaffet.

Juventus var en av ni italienske klubber som ble etterforsket i saken, og den eneste som ble dømt av Italias fotballforbunds domsorgan. Klubben ble da kjent skyldig i kunstig å ha oppjustert priser for solgte spillere.

I tillegg til poengstraffen ble tidligere president Andrea Agnelli utestengt fra italiensk fotball i to år, mens tidligere sportsdirektør Fabio Paratici (nå i Tottenham) ble utestengt i to og et halvt år. Deres utelukkelser opprettholdes, men Pavel Nedved og noen andre ledere får sine saker prøvet igjen.

Torsdagens avgjørelse innebærer at saken sendes tilbake til fotballforbundets ankeorgan for ny behandling. Juventus må avvente avgjørelsen i spenning, men inntil videre får laget poengene tilbake.

(©NTB)