Menu
Mauricio Pochettino er ansatt som ny Chelsea-manager. Foto: Krister Sørbø / NTB

Pochettino tar over Chelsea-jobben

Mauricio Pochettino (51) skal lede Chelsea kommende sesong. Managervalget er klart etter mange uker med spekulasjoner.

Av NTB | 29.05.2023 14:09:19

Sport: Argentineren tiltrer formelt fra 1. juli og har skrevet under en kontrakt på to år, opplyser Chelsea. Den inneholder en opsjon som kan forlenge oppholdet til sommeren 2026.

Pochettino får i oppgave å gi London-klubben et løft etter en begredelig sesong. Sammen med den sportslige ledelsen står han overfor en stor ryddejobb. Mange er ventet å forlate Stamford Bridge i en større omveltning av spillerstallen.

– Vi er henrykte over at Mauricio slutter seg til Chelsea. Han er en trener i verdensklasse og har en utmerket CV. Vi ser alle fram til å jobbe med ham, sier Chelsea-eierne Todd Boehly, Behdad Eghbali, José E. Feliciano, Mark Walter og Hansjörg Wyss i en uttalelse.

Et amerikansk konsortium kjøpte i mai i fjor Chelsea etter nesten to tiår med Roman Abramovitsj som eier. Siden har pengene sittet svært løst, og ingen i fotballen har det siste året brukt mer på overganger.

Likevel ble 2022/23-sesongen en kjempefiasko.

Potter betalte prisen for en lang rekke med svake resultater.

Frank Lampard fikk jobben som vikarmanager i de resterende kampene. Chelsea-legendens inntog bare forverret krisen, og blåtrøyene tapte åtte av elleve oppgjør under Lampard. De endte til slutt helt nede på 12.-plass i Premier League.

Sistnevnte tok han til Champions League-finalen i 2019, men fikk sparken under seks måneder senere.

Han led samme skjebne i Paris Saint-Germain etter en halvannen sesong. På veien vant han både den franske serien og cupen, men lyktes ikke i Europa.

De nye eierne sparket tidlig suksesstrener Thomas Tuchel og hentet inn Graham Potter, men i april ble langtidsplanen kastet ut av vinduet.

Pochettino fikk et navn i England ved å imponere i Southampton og senere gjøre det svært bra i Tottenham over flere år.

(©NTB)