Menu
Popstjerna Ed Sheeran møtte i retten i New York tirsdag. Han anklages for å ha kopiert Marvin Gaye-klassikeren «Let's Get It On» i hitlåten «Thinking Out Loud». Foto: Mary Altaffer / AP / NTB

Plagiatanklaget Ed Sheeran møtte i retten

Den britiske popartisten Ed Sheeran møtte i retten i New York tirsdag, anklaget for å ha plagiert Marvin Gaye-klassikeren «Let's Get It On».

Av NTB | 26.04.2023 10:14:11

Kuriosa og kjendiser: Etterkommere av Ed Townsend, som skrev låten sammen med Marvin Gaye i 1973, saksøker både Sheeran og plateselskapet Warner Music Group. De mener Sheeran har kopiert sangen, og at de er skyldig kompensasjon.

Advokat Ben Crump, som representerer saksøkerne, har trukket fram en medley Sheeran spilte av sin egen hit «Thinking Out Loud» og «Let’s Get It On» – og beskrevet den som «en tilståelse», skriver Sky News.

– Vi har en rykende pistol, sa Crump om videoen av Sheeran, som bytter fram og tilbake mellom de to låtene på en konsert.

Sheeran har forklart at han iblant blander sine egne sanger sammen med sanger som har lignede grep. Hans forsvarer, Ilene Farkas, sier at de to sangene er ulike, og at saksøkerne ikke bør kunne «monopolisere» en akkordprogresjon og melodi som brukes i utallige sanger.

– Ingen eier grunnleggende musikalske byggeklosser, sa Farkes. Sheeran sa at man «kan gå fra «Let It Be» til «No Woman, No Cry» og så tilbake», med henvisning til klassikerne fra The Beatles og Bob Marley.

Om Sheeran blir funnet skyldig i brudd på opphavsretten, går saken over i en andre fase der det skal avgjøres hvor mye han må betale i erstatning. Første runde i saken ventes å vare i en ukes tid.

(©NTB)

Flere nyheter: