Menu
Jasper Philipsen (t.h.) vant i Italia onsdag. Foto: Gian Mattia D'Alberto/LaPresse via AP / NTB

Philipsen spurtet til råsterk seier i Tirreno-Adriatico

Den belgiske sykkelstjernen Jasper Philipsen fikk et førsteklasses opptrekk av Mathieu van der Poel og tok sesongens første seier i Tirreno-Adriatico onsdag.

Av NTB | 08.03.2023 16:15:43

Sport: Den 216 kilometer lange tredjeetappen fra Follonica til Foligno endte i en spurt etter at det hadde vært hektisk aktivitet i feltet de siste kilometerne.

På de siste meterne gjorde van der Poel en kjempejobb for lagkamerat Philipsen, og belgieren svarte med å ta seieren på enkleste vis.

Seieren var det stjernetunge Alpecin-Deceunick-lagets første denne sesongen. Etter målgang jublet Philipsen og lagkameratene hemningsløst.

– Det er alltid deilig å vinne, og særlig etter innsatsen laget la ned, sa Philipsen, som ble nummer to på tirsdagens etappe.

– Sesongstarten gikk ikke som laget hadde håpet, men det er fortsatt tidlig. Jeg har hele tiden visst at vi bare måtte være rolige, så ville seirene komme, la han til.

Tyske Phil Bauhaus tok annenplassen på etappen, mens den eritreiske stjernen Biniam Girmay fulgte deretter. Ingen av de norske var med i seierskampen.

Store spurtstjerner som Fabio Jakobsen og Wout Van Aert kom seg aldri langt nok fram i spurten til å true Philipsen.

I sammendraget ble det ingen store endringer som følge av resultatlisten onsdag. Italieneren Filippo Ganna leder fortsatt foran tyske Lennard Kämna.

(©NTB)