Menu
Jasper Philipsen har vært i en klasse for seg på de flate etappene i årets Tour de France. Foto: Marco Bertorello/ AP/ NTB.

Philipsen på vei mot Cavendish sitt beste Tour de France-år: – Han virker nesten helt uslåelig

Jasper Philipsen har spurtet inn til fire etappeseirer i årets Tour de France. Mads Kaggestad tror belgieren kan tangere Mark Cavendish` bestenotering fra 2009.

Av NTB | 20.07.2023 07:03:20

Sport: Da tok briten hele seks enkelttriumfer, inkludert én på ærverdige Champs-Élysées.

– Han kan helt klart klare å matche Cavendish sine tall. Han virker nesten helt uslåelig og viser at han klarer å vinne selv når han ikke har (Mathieu) van der Poel i opptrekket sitt, sier TV 2-ekspert Kaggestad til NTB.

Belgiske Philipsen åpnet seierskontoen i årets Tour de France på den 3. etappen, før han kvitterte ut en ny triumf dagen etter. Etter to fjelletapper var 25-åringen tilbake på toppen av podiet, før den fjerde og foreløpig siste etappeseieren kom i franske Moulins på dag elleve av rittet.

Danske Mads Pedersen er den eneste rytteren som har slått Philipsen i en spurt. Det var riktignok etter en tøff avslutning.

– Jeg hadde kanskje sett for meg at vi skulle få litt mer fordeling på seirene, men samtidig er det ofte sånn at én er best. Det er ikke tilfeldigheter som gjør at han har levert på den måten han har gjort. Han har vist seg som en ener, og det har vært veldig imponerende. Jeg tror han tar flere seirer før touren er over, avslutter Kaggestad.

(©NTB)