Menu
Belgium's Jasper Philipsen beklager til Wout Van Aert etter torsdagens Tour de France-etappe. Foto: Daniel Cole / AP / NTB

Philipsen beklager til Van Aert: – Skal ikke vinne på bekostning av andres sikkerhet

Visma-profil Wout Van Aert var ikke fornøyd med landsmann Jasper Philipsen etter avslutningen på den sjette Tour de France-etappen. Nå beklager sistnevnte.

Av NTB | 05.07.2024 13:13:22

Sport: Van Aert ble hindret av Philipsen da etappen skulle avgjøres, og sistnevnte ble deplassert etter å ha tråkket i mål som nummer to. Etter målgang var Visma-stjernen svært misfornøyd.

– Nok en gang ble jeg hindret av Jasper Philipsen i en spurt. Alle så det. Det er en dårlig vane fra hans side, sa Van Aert ifølge nettstedet Cyclingnews.

Før starten på den sjuende etappen har Philipsen beklaget manøveren i sosiale medier.

– Jeg vil gjerne be om unnskyldning til Wout Van Aert. Jeg hadde ingen intensjoner om å stenge ham inne eller tvinge ham ut mot sperringene. Som alle andre sprintere har jeg et stort konkurranseinstinkt. Jeg ønsker å vinne hver eneste etappe, men det skal ikke skje på bekostning av en annen rytters sikkerhet, skriver Philipsen på Instagram.

– Sprintere gir alltid mest mulig innsats, men jeg vil aldri gjøre sånne ting bevisst. Jeg kan ikke si at det ikke kommer til å skje igjen, men jeg vil alltid forsøke å vinne på en så rettferdig måte som mulig, skriver han videre.

Også under fjorårets ritt reagerte Van Aert da Philipsen presset ham ut mot reklameskiltene i spurten på den 3. etappen. Da fikk imidlertid Philipsen beholde seieren.

– Det var ikke nødvendigvis veldig farlig ettersom jeg rakk å bremse i tide. Jeg var på hans nivå i spurten, og jeg skjønner ikke hvorfor han svinger mot sperringene. Det er ikke en profesjonell måte å «stenge døra» på. Han må ha fått med seg at jeg kom opp på siden. Han gjorde det i fjor, og nå gjorde han det igjen, sa en misfornøyd Van Aert.

Visma-syklisten hevder at sykkelsporten står overfor et større problem om det ikke tas grep.

– I dag så du mange vanvittige stunt på de siste kilometerne. Man risikerer at folk tror at alt er greit om man ikke reagerer, og det kan igjen bli et større problem.

Nederlandske Dylan Groenewegen vant etappen.

Han vil imidlertid ikke utelukke at det skjer igjen.

Van Aert mener landsmannens manøver torsdag var uforståelig.

(©NTB)

Flere nyheter: