Menu
Aaron Ramsdale sto i veien for alt Tottenham bød på offensivt i søndagens lokaloppgjør. Etter kampslutt sparket en tilskuer etter ham. Foto: Frank Augstein, AP / NTB

PFA krever handling etter at Ramsdale ble sparket – Tottenham vil utestenge supporteren

Arsenal-keeper Aaron Ramsdale ble sparket av en Tottenham-fan etter 2-0-seieren i lokaloppgjøret. Klubben jobber for å identifisere og utestenge tilskueren.

Av NTB | 15.01.2023 21:49:13

Sport: – Vold mot spillere er fullstendig uakseptabelt. Slike ting hender altfor ofte, sa en talsperson for spillerforeningen PFA etter hendelsen som skjedde rett etter sluttsignalet.

– Spillerne har rett til å føle seg trygge på arbeidsplassen. Når en av dem blir angrepet, forventer vi at lovene og reglene som skal beskytte dem blir håndhevet, sa PFA-talspersonen ifølge BBC.

– Som fagforening er dette en prioritert sak for oss.

Ved sluttsignalet løp Richarlison til Ramdale og kjeftet på ham, trolig for uthaling av tid. Da Arsenal-keeperen gikk for å hente vannflasken sin bak mål, løp en tilskuer ned og sparket etter ham.

– Vi er forferdet over oppførselen til supporteren som prøvde å angripe Arsenal-keeperen. Vi har gått gjennom opptak fra overvåkingskameraer for å identifisere vedkommende, og vi vil samarbeide med politiet, Arsenal og Aaron Ramsdale for å reagere på sterkest mulige måte, inkludert umiddelbar utestengelse fra Tottenham Hotspur stadion, står det i en uttalelse fra klubben.

– Jeg hørte at en tilskuer angrep Aaron. Jeg må se bildene. Det er synd at slik skjer, sa Arsenal-kaptein Martin Ødegaard til BBC.

Både han og manager Mikel Arteta dro spillere unna hverandre i koket etter sluttsignalet.

– Jeg har ikke sett det som skjedde, og jeg vil ikke gjøre det nå. Jeg vil snakke om fotball og den vakre kampen vi spilte. I morgen kan vi se på dette, sa Arteta til BBC.

– Jeg så det ikke, bare at det var kaos. Du forteller meg om det nå. Om det skjedde, er det ikke bra. Vi må alltid vise motstandere respekt, og spillere. Jeg liker det ikke, sa han til Sky Sports.

– Spurs-tilhengerne kjeftet på meg hele kampen, og jeg ga litt tilbake. En tilhenger prøvde å gi meg et slag i ryggen. Det var synd, for det er bare fotball. Spillere fra begge lag dro meg unna, og heldigvis skjedde ikke noe alvorlig, sa Ramsdale selv til Sky.

Hendelsene var naturlig nok et hett samtaleemne etter Arsenal-seieren.

Tottenham-manager Antonio Conte ble også spurt om hendelsen.

(©NTB)