Menu
Peru har opplevd voldsomme protester etter at landets president Pedro Castillo ble stilt for riksrett og avsatt. Visepresident Dina Boluarte overtok presidentposten. Foto: AP / NTB

Perus president og ekspresident etterforskes for hvitvasking

Perus president Dina Boluarte og forgjengeren Pedro Castillo etterforskes for hvitvasking og ulovlige valgkampbidrag, opplyser påtalemyndigheten i landet.

Av NTB | 29.03.2023 12:44:11

Politikk: Boluarte var tidligere visepresident og overtok som president da partikollegaen Pedro Castillo i desember ble stilt for riksrett og avsatt etter at han forsøkte å oppløse landets nasjonalforsamling. Begge tilhører venstrepartiet Peru Libre.

Maktskiftet utløste voldsomme protester og over 40 mennesker er siden drept i sammenstøt mellom demonstranter og politiet.

Boluarte er fra før satt under etterforskning som følge av politiets maktbruk, og det samme er Perus statsminister Alberto Otárola og flere statsråder.

Onsdag opplyste Perus riksadvokat at Boluarte og Castillo også etterforskes for hvitvasking av penger og for å ha mottatt ulovlige bidrag under valgkampen i 2021.

Etterforskningen blir igangsatt etter at en av Castillos tidligere rådgivere i et intervju fortalte at han hadde finansiert deler av presidentvalgkampen og betalt for Boluartes reiser.

Boluarte nekter for å ha mottatt ulovlige valgkampbidrag og sier anklagene er «en politisk manøver» for å undergrave regjeringen.

(©NTB)

Flere nyheter: