Menu
En mistenkt gjerningsperson ble pågrepet på en gårdseiendom i Japan etter at fire personer ble drept. Foto: Kyodo News via AP / NTB

Person pågrepet for å ha drept fire personer i Japan

Politiet har pågrepet en mistenkt gjerningsperson etter et angrep i byen Nakano i Japan der fire personer ble drept.

Av NTB | 26.05.2023 06:49:02

Kriminalitet og rettsvesen: Den mistenkte gjerningspersonen ble pågrepet fredag morgen lokal tid. Han forskanset seg i et hus etter angrepet, som skal ha blitt begått med skytevåpen og kniv.

Det melder både kringkasteren NHK og Kyodo News.

Politiet tok mannen i varetekt utenfor en gårdseiendom nær byen Nakano i Nagano-regionen. To av de drepte er politibetjenter, og en av dem er en eldre kvinne, ifølge politiet. Den fjerde personen er også en kvinne.

Til AFP forteller politiet at den mistenkte er 31 år gammel, men personen er ikke formelt identifisert. Motivet for ugjerningen er ikke kjent.

– Politiet etterforsker for å finne ut hva som skjedde, inkludert hvordan forbrytelsen utviklet seg og bakgrunnen for den, sier regjeringens talsperson Hirokazu Matsuno til pressen.

Bruk av våpen ved lovbrudd er ytterst sjelden i Japan, da våpenlisenser er strengt regulert. Enhver som søker om å få anskaffe seg et skytevåpen, må gjennomgå en omfattende og streng prosedyre før lisens eventuelt gis.

(©NTB)

Flere nyheter: