Menu
Amalie Manshaus Sæten under 1500-meterkvalifiseringen i VM i friidrett 2023 på National Athletics Center i Budapest, Ungarn. Foto: Beate Oma Dahle / NTB.

Pers i VM-debuten for Sæten: – Det var sykt gøy

Amalie Manshaus Sæten (25) var et eneste stort smil etter å ha løpt inn til personlig rekord med 4.08,08 på 1500-meteren i friidretts-VM.

Av NTB | 19.08.2023 15:04:55

Sport: Hun kom på 11.-plass i det fjerde og siste heatet og gikk ikke videre blant de seks beste. Det ble et langt oppløp for den norske jenta, men personlig rekord i et VM var likevel en stor motivasjonsboost for henne.

– Det var sykt gøy, og dette ble en veldig god opplevelse. Jeg følte at jeg hadde veldig god kontroll hele veien, og det ble ikke for mye rykk og napp. Det fløt bra med én runde igjen og tempoet gikk opp, jeg skulle bare ønske at jeg lå bedre posisjonert og at det gikk raskere fra start. Da jeg kom i mål trodde jeg ikke tiden var 4.08, sa Sæten til NTB.

25-åringen tror at hun har mer inne på en god dag.

– Jeg trodde at det gikk mye saktere enn 4.08, og da tror jeg at jeg har mer inne. Det er veldig gøy, sa Ull/Kisa-løperen.

– Det må være moro å ta personlig rekord i et VM-løp?

– Ja! Det er veldig bra at dette er mitt beste løp noensinne. Det er ikke så langt opp, og det er veldig motiverende. Det føles ut som om jeg kunne ha løpt på 4.05. Dette gir inspirasjon altså. Endelig føler jeg at jeg løste det på en bedre måte. Da kan man si at det å komme til et mesterskap selv om man ikke er god er en veldig god erfaring, sa Sæten.

(©NTB)