Menu
Max Verstappen måtte bryte kvalifiseringen i Saudi-Arabia. Foto: Luca Bruno / AP Photo / NTB.

Pérez raskest i kvalifiseringen i Saudi-Arabia – Verstappen måtte bryte

Regjerende verdensmester Max Verstappen fikk problemer med bilen i den andre kvalifiseringsrunden i Jeddah og måtte bryte. Sergio Pérez vant kvalifiseringen.

Av NTB | 18.03.2023 19:04:04

Sport: Verstappen var raskest i den første kvalifiseringsrunden, men fikk problemer med bilen i Q2 og måtte bryte kvaliken. Dermed må nederlenderen starte som nummer 15 under søndagens Grand Prix-løp.

Red Bull fikk imidlertid en opptur da Pérez var raskest i kvalifiseringen og sikret seg det beste startsporet foran søndagens løp.

– Det var vanskelig i Q3, spesielt å få inn den andre runden. Å maksimere den runden var veldig viktig, sa Pérez i et intervju med arrangøren.

– Det var veldig synd med Max, for han har sett bra ut hele helgen. Man vet aldri med disse bilene, uhell kan skje når som helst, fortsatte han.

Ferraris Charles Leclerc fulgte på 2.-plass, mens Aston Martin-veteranen Fernando Alonso ble nummer tre.

– Jeg er både glad og skuffet. Jeg er veldig fornøyd med runden, men Red Bull er på en annen planet. Vi sliter litt, så vi må fortsette å pushe, sa Leclerc.

Før løpshelgen måtte Leclerc bytte den samme motordelen som foran åpningsrunden i Bahrain, og flyttes med det ti plasser bak i startfeltet under søndagens løp.

Red Bull fikk en drømmestart på sesongen da de cruiset inn til en knusende dobbeltseier med Verstappen og Pérez i Bahrain.

(©NTB)