Bodø/Glimt vant rivalkampen mot Tromsø tirsdag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Pemi herjet da Glimt slo rivalen i målfest

Bodø/Glimt fortsetter å vinne kamper i årets eliteseriesesong. Tirsdag ble erkerival Tromsø slått 3-2 på bortebane. Faris Pemi var involvert i alt.

Av NTB | 16.05.2023 20:04:16

Sport: Glimt har bare avgitt ett poeng i årets sesong hittil. Tirsdag var det duket for rivalkamp borte mot Tromsø på fotballens festdag, og lagene bød virkelig opp til dans. Faris Pemi var igjen viktig for Glimt med en måldobbel. Kameruneren har scoret fem mål på de tre siste kampene.

Amahl Pellegrino scoret sitt åttende seriemål for sesongen i seieren, mens Vegard Erliens dobbel for Tromsø ikke holdt til poeng.

Det var Glimts sjuende seier denne sesongen. Det er åtte poeng ned til Brann på 2.-plass etter at begge lag har spilt åtte kamper.

Totalt har Tromsø vunnet 19, mens Glimt har gått seirende ut av 18 kamper mellom lagene. Elleve ganger har det endt uavgjort.

Neste eliteserierunde er ikke før om nesten to uker. Da skal Tromsø møte Haugesund borte, mens Glimt tar imot Viking. Før det venter cupkamper for begge lag.

20 minutter etterpå satte Glimt sammen et godt angrep og inne i feltet ble Pemi felt av Christophe Psyché. Pellegrino var sikker fra straffemerket.

Etter en snau time ble Pemi tomålsscorer da han satte ballen i mål via et Tromsø-bein, men Erlien ville ikke være noe dårligere. To minutter etterpå reduserte han med et flott plassert hodestøt på innlegg fra Kent-Are Antonsen.

Tromsø vant 3-2 i det siste oppgjøret mellom lagene tilbake i november. Det endte 1-1 sist 16.-maikamp, da i Bodø. Tirsdag fikk Glimt sin revansj. Tromsø ligger midt på tabellen med sine elleve poeng på sju kamper.

Kampen startet med et smell med TIL-scoring etter tre minutter. Erlien kom løs på 18 meter og hamret ballen i hjørnet, men bare minuttet etterpå utlignet Pemi for gjestene. Kameruneren kranglet til seg ballen inne i feltet og satte den i mål fra kloss hold.