Bodø/Glimts Amahl Pellegrino feirer scoring mot Stabæk i Eliteserien. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Pellegrino-show for Glimt – slo Stabæk 4-0 etter pangstart

Bodø/Glimt kjørte over Stabæk i sesongens hjemmepremiere i Eliteserien. Amahl Pellegrino serverte et lekkert mål tidlig i 4-0-seieren, på vei mot et hattrick.

Av NTB | 16.04.2023 18:54:16

Sport: – Det er deilig at vi klarer å stå på i 90 minutter. Når det kommer så mange mennesker (nesten 7000), er det hyggelig å gi noe tilbake, sa Pellegrino til TV 2.

Han la ned ballen på elegant vis før han skrudde den inn i lengste hjørne til 1-0. Da var det spilt bare tre minutter.

Pellegrino misset på et straffespark ikke lenge etter, men scoret på returen fra keeper Isak Pettersson.

Dansken Albert Grønbæk varmet Aspmyra-publikummet med et kjempeskudd. Han dro til på halvspretten og sendte ballen knallhardt i mål til 3-0. Dermed var kampen avgjort etter 23 minutters spill. Grønbæk scoret dermed i sin andre kamp på rad.

Stabæk klarte seg brukbart inn mot pause, men oppgaven var umulig for laget til Lars Bohinen. Stabæk står med ett poeng etter to kamper.

Pellegrino scoret hele 25 ganger i Eliteserien i fjor, og nå er spissen i gang med scoringsproduksjonen igjen. Søndag kom hans første hattrick siden seriekampen mot Jerv i fjor sommer.

Tittelforsvarer Glimt startet sesongen med 2-0-seier borte over Sarpsborg. Da var Pellegrino innbytter og ble sendt ut på banen etter 65 minutter, uten å score.

Glimt ble nummer to 18 poeng bak Molde forrige sesong. Før det ble Glimt mester to år på rad.

Stabæk står med ett poeng så langt. Det kom i 0-0-oppgjøret mot Odd.

Glimt fortsetter serien med bortekamp mot Aalesund mens Stabæk får besøk av Haugesund.

32-åringen Pellegrino fullførte sitt hattrick da han scoret etter en corner fra Patrick Berg. Igjen var det en flott avslutning (fra 16-meteren) som gikk inn bak en sjanseløs Pettersson.