Menu
Amahl Pellegrino gratuleres med sin drømmescoring fra egen banehalvdel i Bodø/Glimts 2-0-seier over Odd. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Pellegrino scoret fra egen halvdel da Glimt sprakk Odd-nullen: – Vet jeg har en fin fot

Odd holdt nullen de første 414 minutter av eliteseriesesongen, men etter Hugo Vetlesens ledermål gjorde Amahl Pellegrino 2-0 for Bodø/Glimt egen banehalvdel.

Av NTB | 03.05.2023 20:34:26

Sport: I det 82. minutt så Pellegrino at Leopold Wahlstedt sto langt ute. Fra en posisjon noen meter inn på egen halvdel sendte han ballen i en høy bue over keeperen og ned i det tomme målet.

– Det var åpent mål, så hvorfor ikke prøve? Jeg vet jeg har en fin fot, så det var bare å treffe. Jeg tenkte at jeg skulle score. Å pynte på statistikken var det eneste jeg ville, sa Pellegrino til TV 2.

– Det er kun «Pelle» som kan gjøre det. Han er frekk nok også. Det er bare å hylle ham, sa trener Kjetil Knutsen.

Også Odd-keeper Wahlstedt hyllet målscoreren ved å applaudere.

– Det er årets mål, kanskje. Utrolig treff på på en touch, sa Wahlstedt til TV 2.

Vetlesen gjorde hattrick da Glimt knuste Odd hele 7-0 i august i fjor. Onsdag satt seieren mye lenger inne, men i det 55. minutt av årets femte kamp fikk Odd sitt første baklengsmål for sesongen, signert Vetlesen.

Glimt hadde en tøff uke bak seg og trengte en opptur. Laget ble slått av Lillestrøm i cupens semifinale og fikk sitt første poengtap i årets Eliteserie da Brann gjestet Aspmyra. Pellegrino berget da 2-2 på overtid etter at laget kom under 0-2.

I onsdagens kamp, som var framskutt fra august på grunn av Glimts forestående europacupkvalifisering, gjorde Eliteseriens beste forsvarslag det vanskelig for serielederen.

Gjestene sto for den første omgangens beste sjanse da Milan Jevtovic i det 30. minutt ble spilt fram på venstresiden og slo et fint innlegg bak forsvaret. Dennis Gjengaar skled inn ved lengste stolpe, men traff ikke ballen ordentlig for åpent mål.

– Jeg leste den et halvt sekund for sent. Jeg burde ha scoret der, sa Gjengaar til TV 2 i pausen.

Glimts beste sjanse hadde Pellegrino, som etter snaut halvspilt omgang stusset et framspill fra Vetlesen inne i målgården, men keeper Wahlstedt sto der han skulle og fanget ballen.

Han holdt nullen i alle de fire første serierundene og forlenget Odds målløse sesongstart til pause.

I den omgangen hadde Odd de to første sjansene. Først stusset Steffen Hagen ved nærmeste stolpe, men Nikita Haikin svarte med en god redning. Fire minutter senere, i det 53. minutt, nikket Filip Jørgensen hardt på Fredrik Bjørkans ikke altfor gode klarering etter at Ole Erik Midtskogen tok seg til dødlinja og la inn. Keeperen sto igjen i veien.

To minutter senere sprakk Odd-nullen på Glimts kontring etter nok et lovende angrep, og etter det var ikke hjemmelaget truet. Vetlesen hadde en stor sjanse til å bli tomålsscorer etter en opprulling, men skjøt så vidt over. I stedet satte Pellegrino punktum med en åpenbar kandidat til årets mål.

Odd blir værende i nord og gjester Tromsø søndag, Glimt skal tilbake til Åråsen på jakt etter revansj.

Pellegrino førte ballen i høyt tempo på en kontring. Han prøvde å spille Pemi Faris gjennom, men Solomon Owusu fikk en tå på pasningen så ballen gikk ut til siden. Der løp Pellegrino den opp, og med en frekk utsidepasning fant han Vetlesen, som knallet ballen i nettet.

Glimt hadde spillet men slet med å komme til sjanser mot et Odd-lag som lå lavt og kompakt og grep sine kontringssjanser begjærlig.

– Odd er gode til å ta ut tempoet i kampen, og de ligger griselavt, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen til TV 2 før 2. omgang.

(©NTB)

Flere nyheter: