Amahl Pellegrino scoret fire mål mot Vålerenga. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Pellegrino scoret fire mål da Glimt bet seg fast i gullkampen – vant 4-2 hjemme over Vålerenga

Amahl Pellegrino scoret fire mål og sikret tre nye poeng da Bodø/Glimt vant 4-2 hjemme over Vålerenga i Eliteserien søndag kveld.

Av NTB | 24.09.2023 00:03:30

Sport: Dermed henger Glimt fortsatt godt med i gullkampen. Gultrøyene fortsetter på 2.-plass, to poeng bak serieleder Viking. Vålerenga gikk på sin side på sitt første tap på seks kamper i Eliteserien.

Oslo-klubben fikk en marerittstart på kampen da keeper Jacob Storevik feide ned Faris Pemi Moumbagna etter bare 38 sekunder.

Pellegrino fikk dermed muligheten fra straffemerket og skjøt gultrøyene i ledelsen før hjemmepublikummet omtrent hadde rukket å sette seg.

Gjestene slo noe overraskende tilbake etter bare et par minutter da vertene rotet det til i eget forsvar, og Torgeir Børven kunne pirke inn sin første Vålerenga-scoring på bakerste stolpe.

Glimt klarte likevel å beholde styringen i kampen, og bare åtte minutter senere hadde Pellegrino satt inn sitt annet mål for kampen.

Vålerenga ga likevel ikke opp, og bare et par minutter senere reduserte Andrej Ilic etter litt klabb og babb på en corner.

To minutter på overtid satte Pellegrino inn sitt fjerde mål for kampen og fastsatte resultatet til 4-2.

Det holdt imidlertid ikke for blåtrøyene, som med et nødskrik holder seg på trygg grunn på tabellen. Det er bare målforskjell som skiller dem fra Sandefjord og Haugesund på plassene under.

Etter hvilen fikk Pellegrino fullbyrde hattricket sitt fra krittmerket etter at Eneo Bitri sparket Moumbagna i ansiktet innenfor 16-meteren.

Scoringen var også hans 22. i Eliteserien denne sesongen, noe som gjør ham til soleklar toppscorer i ligaen. Akor Adams følger nærmest med 15 nettkjenninger, men ettersom han har forlatt Lillestrøm er Moumbagna og Bård Finne (Brann) hans nærmeste reelle utfordrere på 13 mål hver.