Menu
Pave Frans' fly landet i Mongolias hovedstad Ulaanbaatar fredag morgen. Han er den første paven som besøker landet, som har rundt 1450 katolikker. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB

Pave Frans har landet i Mongolia

Pave Frans landet fredag morgen i Mongolias hovedstad Ulaanbaatar. Han er den første paven til å besøke landet, som har et av verdens minste og yngste katolske samfunn.

Av NTB | 01.09.2023 04:14:38

Religion og livssyn: Besøket skjer mens Vatikanets forhold til Mongolias to mektige naboland, Kina og Russland, er spent. I et intervju på vei til Mongolia sa paven at han gledet seg til å besøke landet og oppleve dets kultur.

– Det er kun noen få innbyggere – et lite folk, men en stor kultur, sa pave Frans. På agendaen står møter med Mongolias president og statsminister og en tale for ledere fra regjeringen, kultursektoren og næringslivet. Deretter skal han møte biskopen, prestene og nonnene som utgjør stammen i det lille katolske samfunnet i landet på kun 1450 mennesker.

Kristendommen har hatt en tilstedeværelse i regionen i århundrer, men Den katolske kirke har kun vært tillatt i Mongolia siden 1992, da landets Sovjet-lojale kommunistregjering gikk av, og religionsfrihet ble nedskrevet i grunnloven.

(©NTB)

Flere nyheter: