Menu
Dansk påtalemyndighet ber om tvungent psykisk helsevern for mannen som skjøt og drepte tre personer ved kjøpesenteret Field's i København i fjor sommer. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB

Påtalemyndigheten vil ha psykisk helsevern for Field’s-skytter

Dansk påtalemyndighet vil be om tvungent psykisk helsevern for 23-åringen som åpnet ild og drepte tre personer ved kjøpesenteret Field's i København i fjor.

Av NTB | 23.05.2023 12:19:18

Kriminalitet og rettsvesen: – Påtalemyndigheten har nå informert den tiltalte og hans forsvarer om at man vil kreve at han dømmes til forvaring på Sikringsafdelingen i Slagelse på ubestemt tid, skriver påtalemyndigheten i København-politiet på Twitter.

Det innebærer at mannen, om han blir dømt etter påstanden, blir lagt inn på psykiatrisk avdeling fram til retten mener han er frisk.

Tre personer ble drept, en gutt og en jente på 17 år og en 46 år gammel mann, i skyteepisoden ved kjøpesenteret 3. juli i fjor. Også flere andre ble skutt og andre kom til skade i forbindelse med skytingen.

23-åringen er tiltalt for drap og drapsforsøk. Mannen har erkjent de faktiske forhold, men nekter straffskyld og hevder han var utilregnelig i gjerningsøyeblikket.

Rettssaken mot mannen starter i Københavns Byret 12. juni. Det er satt av seks dager til saken, den siste 5. juli.

(©NTB)

Flere nyheter: