Menu
Etterforskere fra Kripos ved adressen der en kvinne i 60-årene ble funnet død i Lier 8. januar i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB

Påtalemyndigheten ber om over ti års fengsel for Lier-drapet

Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om fengsel i 10 år og 6 måneder for 41-åringen som drepte Sukanya Banglek (69) i Lier natt til 8. januar i fjor.

Av NTB | 04.01.2023 13:34:52

Kriminalitet og rettsvesen: – Jeg mener det er bevist at det er et forsettlig drap, og da er utgangspunktet 12 år. Så skal han ha noe fradrag for at han meldte seg til politiet og har bidratt i etterforskningen, sier statsadvokat Vibeke Gjøslien til TV 2.

Mannen har erkjent at det var han som utførte volden som førte til at hun døde, men forklart at han aldri hadde til hensikt å drepe 69-åringen. 41-åringen har sittet i varetekt siden pågripelsen.

Rettssaken hadde oppstart i tingretten i Drammen onsdag, og det er satt av to dager til saken.

Svenske Sukanya Banglek ble funnet død i en bolig i Lier i Viken fylke 8. januar i fjor. Ifølge tiltalen ble hun kvalt med to hender, slått i bakhodet med en treningsmanual og sparket i overkroppen.

En mann i 40-årene ble kort tid senere pågrepet og siktet for drap. Mannen er norsk statsborger. I avhør har 41-åringen sagt at han hadde en relasjon til avdøde.

– De har en relasjon som har sitt utspring i et spillemiljø, sa mannens forsvarer, advokat Jon Anders Hasle, til TV 2 tidligere i uken.

Flere nyheter: