Menu
Arkivbilde av Fevziye Kaya Sørebø. Bildet er tatt på SKUP-konferansen i Tønsberg i 2019, der hun var engasjert som tolk. Foto: Berit Roald / NTB

Påtalemyndigheten anker dommen for Frogner-drapet

Påtalemyndigheten vil anke dommen mot en 41-åring på 13 år og seks måneders fengsel for drapet på Fevziye Kaya Sørebø på Frogner.

Av NTB | 02.05.2023 15:54:08

Kriminalitet og rettsvesen: Det bekrefter statsadvokat Aud Kinsarvik Gravås til NTB.

– Påtalemyndigheten anker tingrettens dom hva gjelder straffeutmålingen. Påtalemyndigheten mener, i motsetning til tingrettens flertall, at drapet var overlagt. Ut over det har jeg ingen kommentarer til tingrettens dom, skriver hun i en epost til NTB.

41-åringen ble 19. april dømt i Oslo tingrett til 13 år og seks måneders fengsel for å ha skutt og drept Fevziye Kaya Sørebø med ni skudd inne i en bil i Tostrups gate på Frogner i Oslo 28. april i 2021.

Kinsarvik Gravås, som var aktor under rettssaken, la ned påstand om 17 års fengsel da saken gikk i tingretten i mars. Hun mener at drapet var overlagt, og at han over tid hadde planlagt å drepe Sørebø.

Det var en sivil rettstvist mellom Sørebø og den tiltalte som var bakgrunnen for drapet. Da saken gikk i retten erkjente mannen å ha skutt og drept Sørebø, men hevdet at det ikke var planlagt og at han i utgangspunktet kun hadde ment å true. Ifølge mannen førte en kommentar fra Sørebø, som han opplevde som krenkende, til at han avfyrte Sig Sauer-pistolen i affekt.

Mannen ble trodd på dette av meddommerne i tingretten, mens fagdommeren var enig med aktor i at drapet fremsto som planlagt.

Den tiltalte mannens forsvarer Marius Ihlebæk sa til NTB etter at dommen ble offentliggjort at hans klient godtar dommen og at han ikke vil anke.

Flere nyheter: