Menu

Påstand om lange fengselsstraffer i narkosak i Sunnhordland

Aktor har lagt ned påstand om lange fengselsstraffer for de fire personene som er tiltalt for innførsel av 150 kilo kokain på Husnes i Sunnhordland.

Av NTB | 29.05.2024 14:23:01

Kriminalitet og rettsvesen: En av de tiltalte er en 33 år gammel småbarnsmor. Statsadvokat Benedicte Hordnes mener 33-åringen bør fengsles i 16 og et halvt år for sin rolle i saken.

– Det er klassisk at kvinner opptrer slik når de er del av en kynisk kriminell gruppe. Noen slipper dessverre unna, men vi må ikke være kyniske, sa Hordnes i sin beskrivelse av kvinnen, ifølge Bergensavisen (BA).

Kvinnen står tiltalt sammen med fire menn. En av mennene, en 30-åring, har erkjent straffskyld, ifølge avisen. En annen har forklart at han trodde stoffet var hasj, mens kvinnen og de to andre har sagt de ikke visste hva som skulle skje. Det er ikke troverdig, ifølge påtalemyndigheten.

Aktor har derfor også bedt om 16 år og seks måneders fengsel for tre av mennene i saken, en 46 år gammel mann, en 27 år gammel mann og en 26 år gammel mann.

Mannen i 30-årene som tilsto får en strafferabatt, og aktor har derfor bedt om 13 år og to måneders fengsel for ham, ifølge BA.

Kokainbeslaget ble gjort på skipet Nordloire som kom til Husnes fra Brasil 13. april i fjor. Narkotikaen var festet på utsiden av skroget på lasteskipet. Saken er første gang metoden, kalt «parasittsmugling», er avslørt i Norge, ifølge TV 2. Beslaget er det største av sitt slag på Vestlandet.

(©NTB)

Flere nyheter: