Menu
Foto: Lise Åserud / NTB

Pass på plass i Sauda

En ny passautomat er installert hos politiet i Sauda, noe som gir enklere tilgang til passtjenester for folk i regionen.

Av tomas | 02.07.2024 08:56:48

Sauda: Tidligere var det en lang og tungvint prosess for innbyggere i Ryfylke som trengte nytt pass. De måtte ta turen helt til Ølen for å besøke politistasjonen der. Men fra i dag slipper de dette besværet. En ny passautomat er installert hos politiet i Sauda, noe som gir enklere tilgang til passtjenester for folk i regionen.

Politistasjonssjef i Sauda, Jarle Grindheim, er positiv til den nye løsningen. Han tror pågangen til passautomaten vil være stor. «Det er en stor lettelse for folk i Ryfylke å slippe å reise til Ølen for å få nytt pass,» sier han til NRK. «Nå kan de ordne alt her i Sauda, og det er mye mer praktisk for dem.»

Passautomaten er enkel å bruke. Man kan velge mellom norsk og engelsk språk, og det er veiledning på skjermen gjennom hele prosessen. Det tar bare noen få minutter å få tatt bilde og registrert fingeravtrykk. Når passet er klart, kan man hente det i automaten eller få det sendt hjem i posten.

Flere nyheter: