Det ble en meget jevn semifinalekamp mellom Carolina Hurricanes og Florida Panthers torsdag. Til slutt kunne Panthers juble for seier. Foto: Karl B DeBlaker / AP / NTB

Panthers vant maratonkamp i NHL-sluttspillet

Florida Panthers måtte spille nesten 140 minutter med ishockey for å vinne 3-2 og ta føringen i NHL-semifinalen mot Carolina Hurricanes.

Av NTB | 19.05.2023 08:14:15

Sport: Først 12,7 sekunder før slutt i fjerde overtidsperiode satt det avgjørende målet fra Matthew Tkachuk. Før det hadde lagene spilt 79 minutter og 47 sekunder med forlengning uten å overliste hverandre.

Avgjørelsen falt da Hurricanes ble presset i egen sone og ikke fikk pucken unna. Tkachuk snappet den og scoret til vill jubel hos bortefansen.

Ifølge Reuters og andre internasjonale medier er kampen den sjette lengste i NHL-historien.

Vertene i Raleigh, North Carolina hadde tatt ledelsen på et bra tidspunkt da Seth Jarvis scoret tolv sekunder før slutt i første periode. Men på slutten av midtperioden snudde Aleksander Barkov og Carter Verhaeghe kampen for Panthers.

Stefan Noesen utlignet til 2-2 tidlig i tredje periode. Så skulle det gå 96 minutter før den neste scoringen kom.

Panthers har sikret seg et godt utgangspunkt i finaleserien i Eastern Conference. Neste kamp mellom lagene spilles samme sted lørdag.