Nick Cousins (i midten) ble matchvinner da Florida Panthers slo Toronto Maple Leafs 3-2 etter forlengning fredag. Seieren ga laget 4-1 sammenlagt og semifinalebillett i NHL-sluttspillet. Foto: Frank Gunn / The Canadian Press / AP / NTB

Panthers til første NHL-semifinale på 27 år

Florida Panthers skuslet bort første matchball, men omsatte den andre i NHL-kvartfinalen mot Toronto Maple Leafs. Laget gikk videre med 4-1 sammenlagt.

Av NTB | 13.05.2023 10:24:14

Sport: Det ble klart etter at Panthers fikk med seg 3-2-seier fra fredagens bortekamp i Canada. Nick Cousins avgjorde 15 minutter og 32 sekunder inn forlengningen.

Gjestene fra Florida ledet med to mål etter første periode. Det hadde Aaron Ekblad og Carter Verhaeghe sørget for, men Toronto Maple Leafs slo tilbake. Morgan Rielly styrte inn 1-2 etter snau halvtime, mens William Nylander utlignet sent i tredje periode.

Det ga vertene håp om nok en redusering i sammenlagtkampen, men det ville ikke Panthers ha noe av. Maple Leafs måtte ha vunnet fire oppgjør på rad for ikke å bli slått ut.

Florida Panthers er i sin første semifinale i Stanley Cup-sluttspillet siden 1995/96-sesongen. For 27 år siden ble det et klart finaletap for Colorado Avalanche.

Carolina Hurricanes blir Panthers’ neste motstander. Også semifinalen spilles som en best av sju-serie.