Florida Panthers målvakt Sergej Bobrovskij jubler sammen med svenske Gustav Forsling jubler etter 4-2-seieren over Toronto Maple Leafs i NHL-sluttspillet. Foto: Chris Young/The Canadian Press via AP / NTB

Panthers slo Maple Leafs i første kvartfinale i NHL-sluttspillet

Florida Panthers hadde bare et par dager å forberede seg på kamp, men slo til med 4-2 på borteis over Toronto Maple Leafs i kvartfinalen i NHL-sluttspillet.

Av NTB | 03.05.2023 07:14:14

Sport: Panthers kom fra en tøff runde over sju kamper mot Boston Bruins, men var tydeligvis inne i en bedre kampmodus enn hjemmelaget.

Nick Cousins ga Panthers 1-0 halvveis i 1. periode, mens Sam Bennett økte til 2-0 i midtperioden. Toronto slo tilbake ved Matthew Knies og Michael Bunting, og lagene var like langt etter 14.51 i annen periode.

Carter Verhaeghe sendte gjestende i ny ledelse mot slutten av perioden, mens Brandon Montour satte 4-2 litt over midtveis i tredje perioden. Flere mål ble det ikke.

– Hvis vi virket slitne fordi kampene mot Bruins var tøffe, så har det liksom vært normalt de siste månedene. Da vi så kampprogrammet vårt i januar, så var det brutalt, men det var da vi begynte å spille bra. Man kan si at vi er vant med å være nede i gjørma og kjempe, forklarte Florida-manageren Paul Maurice.

Den andre kampen mellom lagene spilles torsdag, også den i Toronto.

Dallas Stars, som ødela Mats Zuccarellos sluttspilldrøm, tok imot Seattle Kraken, som også kom fra en sjukampsserie. Etter 4-4 ved ordinær tid gikk kampen til «sudden death». Der trakk det ferske NHL-laget det lengste strået. Yanni Gourde ble matchvinner etter 12.17 minutter.