Bianca Westhoff Bakke klarte ikke å forsvare sin tredjeplass i europacupfinalen i slalåm i Narvik. Foto: Annika Byrde / NTB

Pallen glapp for Westhoff og Mårstøl i europacupfinalen i slalåm

Bianca Bakke Westhoff og Andrine Mårstøl lå godt an etter første omgang, men klarte ikke å forsvare sine plasseringer i 2. omgang av europacupfinalen i slalåm.

Av NTB | 14.03.2023 13:34:05

Sport: Mårstøl fra Nordfjordeid var nummer to foran finaleomgangen i Narvik og hadde 0,16 sekunder opp til ledende Marie Lamure fra Frankrike. I finaleomgangen fikk hun ikke klaff og falt med 15. beste omgangstid tilbake til femteplass, 0,64 sekunder bak vinneren Lamure.

Bianca Bakke Westhoff hadde tredjeplassen etter den første omgangen, men heller ikke hun fikk klaff da det skulle avgjøres. Hun ble beste norske på fjerdeplass, 0,59 sekunder bak vinneren.

Westhoff var bare 1/100 sekund unna tredjeplassen til sveitsiske Melaine Meillard. Nicole Good, også hun fra Sveits, ble nummer to.

I mennenes slalåmfinale ble det ikke norsk suksess. Hans Grahl-Madsen ble beste norske på 14.-plass, akkurat to sekunder bak den spanske vinneren Joaquim Salarich. Halvor Hilde Gunleiksrud var på 3.-plass etter første omgang, men han kjørte ut i finalen.

Mandag vant Fredrik Møller klart i sesongfinalen i storslalåm. Da fulgte Kaspar Kindem og Oscar Andreas Sandvik opp med henholdsvis 5.- og 7.-plass, mens Andrine Mårstøl var beste norske kvinner med 5.-plass.