Menu
Palestinere gråter under gravferden til Hamza al-Ashqar, som ble drept av israelske soldater ved Nablus på den okkuperte Vestbredden tirsdag morgen. Foto: Majdi Mohammed / AP / NTB

Palestinsk tenåring drept av israelske soldater i Nablus

En palestinsk 17-åring ble skutt og drept da israelske soldater tirsdag rykket inn i Nablus på den okkuperte Vestbredden, ifølge palestinske myndigheter.

Av NTB | 07.02.2023 16:55:33

Politikk: – 17 år gamle Hamza Amjad al-Ashqar ble drept av en kule i ansiktet, ifølge Palestinas helsedepartement.

Den israelske hærledelsen sier at soldater skjøt med skarpt som en reaksjon på at de ble beskutt av en væpnet person. I uttalelsen står det at det ble kastet «stein, eksplosiver og brannbomber» mot soldater mens de gjennomførte en militæroperasjon. En talsperson i militæret har ikke kunnet svare på hva slags våpen som ble avfyrt mot soldatene.

Ingen militante palestinske grupper har meldt at tenåringen var medlem, men en lokal militant gruppe som kaller seg Løvens hule, har bekreftet at den tirsdag morgen var involvert i sammenstøt med israelske soldater.

Mandag ble fem palestinere drept i et israelsk raid mot en flyktningleir i Jeriko. 42 palestinere er drept i lignende aksjoner i de okkuperte palestinske områdene hittil i år.

(©NTB)

Flere nyheter: