reklame for Sheiken Bowling
Menu
Astrid Øyre Slind vant Summit 2 Senja søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Øyre Slind vant Summit 2 Senja: – Litt forbannet

Astrid Øyre Slind tok sesongens femte seier i Skiclassics da hun vant nykommeren Summit 2 Senja søndag formiddag.

Av NTB | 02.04.2023 13:14:05

Sport: Løpet gikk fra Bardufoss til Finnsnes og var på 70 kilometer. Lørdag vant Slind Reistadløpet.

– Det gikk greit. Det var et nydelig renn, men jeg var litt forbannet oppe på toppen der. Det var hardt å gi oss en slik avslutning med to slike renn på to dager, sa Slind til NRK.

Trioen Ida Dahl, Emilie Fleten og Astrid Øyre Slind gikk sammen i store deler av løpet, men opp den siste bratte stigningen staket Slind ifra konkurrentene og fikk ett minutt. I mål skilte det 1.09 minutter ned til svenske Ida Dahl i mål. Emilie Fleten tok tredjeplassen, slått med 2.35.

– Vi byttet på å dra underveis og det ble et optimalt renn. Jeg kjente jeg hadde et ekstragir inn i den siste bakken, sa 35-åringen fra Oppdal.

Smedås gikk med festesmurning, men var aldri i posisjon til å utnytte den mulige fordelen. Hun endte på fjerdeplassen.

– Jeg føler jeg har prioritert riktig denne sesongen med å kombinere Skiclassics og verdenscupen. Jeg har jo vunnet like mange renn som Ida (Dahl) denne sesongen, sa Slind.

Neste sesong, som er en såkalt mellomsesong uten internasjonale mesterskap, kan 35-åringen derimot satse for fullt på langløpene.

Magni Smedås var bare ett poeng bak Dahl i Skiclassics sammenlagt etter Reistadløpet, men løperen fra Nord-Østerdalen måtte tidlig gi tapt i den kampen.

Astrid Øyre Slind hadde to forskjellige satsinger denne sesongen. Det var både snakk om verdenscup/VM og Skiclassics. Dermed var hun sjanseløs i Skiclassics sammendraget til tross for fem seire. Hun tok en individuell bronse og ett stafettgull i VM.

(©NTB)

Flere nyheter: