LIVESENTER
Torvastad var nære å sjokkere Viking i cupen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Overraskelseslaget Torvastad nær ny cupbombe mot Viking: – Hadde dem på gaffelen

Viking var nære på å rote det til mot Torvastad fra 4. divisjon, men hentet seg inn igjen i 4-3-seieren i 2. runde av cupen.

Av NTB | 24.04.2024 21:12:13

Sport: Torvastad var fryktelig nær å ha slått ut to eliteserielag på to muligheter denne våren. I første runde var det Haugesund som røk ut etter en vill straffesparkkonkurranse.

– Vi fikk svette litt i dag. Vi møtte et veldig bra Torvastad. Det er det som er så fascinerende med cupen. Sover du litt i timen og gjør enkle feil, møter vi fotballspillere som kan score mål. De fikk to sjanser, og så var de i ledelsen, sa Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim til Stavanger Aftenblad.

Onsdag fikk ikke Torvastad en god start da Lars-Jørgen Salvesen fikset 2-0-ledelse til Viking etter bare 16 minutter.

Ett minutt på overtid reduserte Georg Grønningen for Torvastad og skapte fornyet håp for overraskelseslaget.

Og etter hvilen kom grønntrøyene ut i et vanvittig tempo, og på bare sju minutter hadde Fredrik Lippestad og Roy Miljeteig snudd kampen for vertene.

– Da trodde jeg det skulle gå. Vi hadde publikum i ryggen, som hjalp oss veldig. Fader også, vi hadde dem på gaffelen, sa Miljeteig.

Med 16 minutter igjen på klokken utlignet Simen Kvia-Egeskog for Viking, mens Salvesen fullbyrdet hattricket på straffe og sikret 4-3-seier.

– Det er mot spillets gang. Det er ufortjent, sa Carl-Erik Torp etter 3-3-scoringen i NRKs cupstudio.

Kjelsås og Råde overrasket ved å slå 1.-divisjonslagene Kongsvinger og Moss.

Førstnevnte kom under 0-2 etter 35 minutter, men etter en iherdig snuoperasjon sikret Kristian Eriksen Kjelsås-avansementet i det 90. minutt.

Råde kom under 0-1 etter bare seks minutter, men Rinor Topallaj og Simen Kind Mikalsen snudde kampen.

Aalesund fra nivå to er også ute av cupen etter å ha tapt 0-1 for 2.-divisjonslaget Hødd etter ekstraomganger.

Askøy – Brann 2-5, Elverum – HamKam 2-4, Fløya – Tromsø 0-6, Frigg – KFUM Oslo 0-3, Junkeren – Bodø/Glimt 0-2, Pors – Odd 0-1, Strindheim – Molde 1-2, Træff – Kristiansund 1-2, Ullensaker/Kisa – Rosenborg 1-3, Jerv – Strømsgodset 0-3.

Øvrige kamper: Bjarg – Åsane 0-3, Bærum – Stabæk 0-5, Eidsvold Turn – Mjøndalen 1-0, Fløy-Flekkerøy – Egersund 0-1, Fram Larvik – Arendal 0-3, Frøya – Sogndal 2-3, Mandalskameratene – Bryne 0-7, Melhus – Ranheim 1-5, Skjervøy – Alta 0-1, Stjørdals-Blink – Levanger 0-1, Stord – Lysekloster 0-4, Tromsdalen – Lyn 3-1.

Torsdag møter Fredrikstad og Sarpsborg henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

I tillegg til Haugesund røk også Sandefjord ut i første runde. Eliteserieklubben ble slått av Flekkerøy fra 2. divisjon.

Allerede 1. mai skal neste runde spilles. Trekningen gjøres klokken 21.30 i kveld.

Det ble også dramatisk på Romerike da Strømmen tok imot «storebror» Lillestrøm. Gjestene fikk en komfortabel start og ledet 4-0 til pause, men etter å ha byttet ut halve laget sto det plutselig 4-5 med tre minutter igjen på klokken. Det ble sluttresultatet.

Alle eliteserielag som var i aksjon onsdag, tok seg videre til 3. runde i cupen: