Menu
Det har i flere dager været forsinkelser i flytrafikken på København flyplass Kastrup som følge av mangel på flygeledere. Arkivfoto: Foto: Fredrik Hagen / NTB

Over 70.000 flypassasjerer rammet av forsinkelser i København

Siden fredag har 74.868 flypassasjerer og 589 flygninger vært forsinket med mer enn et kvarter fra Københavns flyplass. Årsaken er mangel på flygeledere.

Av NTB | 25.04.2023 17:44:27

Økonomi og næringsliv: I tillegg har 83 flygninger blitt innstilt som følge av flygeledermangelen.

Til NTB opplyser Avinor at norsk lufttrafikk i liten grad påvirkes av flygeledermangelen. I en epost skriver de at enkelte avganger/ankomster til Kastrup kan oppleve forsinkelser, men at dette utgjør en svært liten andel av flygninger i norsk lufttrafikk.

Årsaken til flygeledermangelen er en fagkonflikt i det statlige selskapet Naviair, som leverer tjenester til den sivile luftfarten i Danmark.

Tidligere har utfordringene blitt løst ved at flygelederne tar ekstravakter, noe de ikke har ønsket i april. Ifølge avisen Berlingske har Naviair forsøkt å tvinge flygelederne på jobb.

På nettsiden sin beklager Naviair forsinkelsene og skriver at de er avhengig av at flygelederne tar ekstravakter.

I perioden fredag til mandag har 37 prosent av alle avgangene vært forsinket, fredag var 53 prosent forsinket og søndag var hele 63 prosent forsinket.

København lufthavn Kastrup oppfordrer alle passasjerer til å holde seg oppdatert seg på sin avgang.

(©NTB)

Flere nyheter: