Menu
Det var ifølge politiet rundt 90 regimetilhengere som i Stuttgart i Baden-Württemberg barket sammen med flere hundre opposisjonelle fra Eritrea, som ofte beskrives som Afrikas Nord-Korea. Foto: Thomas Niedermueller/dpa via AP / NTB

Over 200 pågrepet under Eritrea-opptøyer i Tyskland

228 personer fra Eritrea ble i helgen pågrepet i den sørtyske byen Stuttgart i forbindelse med voldelige opptøyer. 32 mennesker ble skadd.

Av NTB | 17.09.2023 18:32:31

Krig og konflikter: Sammenstøtene fant sted lørdag da opposisjonsaktivister tilsynelatende prøvde å stanse et arrangement i regi av regimetilhengere fra Eritrea.

Arrangementet var varslet, og nesten 300 politifolk var utplassert i gatene. De havnet midt i det Stuttgarts visepolitimester Carsten Hofle beskriver som «massiv vold» mellom de to gruppene.

– Vi forutså verken styrken eller omfanget, sier Hofle søndag.

Blant de skadde var 26 politibetjenter, fire arrangementsdeltakere og to opposisjonstilhengere, ifølge politiet, som sier de ble angrepet med køller, spiker, flasker og steiner. Alle de pågrepne er løslatt, men anmeldes for blant annet kroppsskade.

Det var ifølge politiet rundt 90 regimetilhengere som barket sammen med flere hundre opposisjonelle fra Eritrea, som ofte beskrives som Afrikas Nord-Korea.

Det har vært lignende sammenstøt mellom eritreiske grupper ved tilsvarende arrangementer flere steder i verden de siste månedene.

I Bergen ble fem personer siktet for vold etter opptøyene 3. september.

Eritrea er et av verdens mest autoritære og isolerte land, og hundretusenvis av eritreere har flyktet fra landet.

(©NTB)

Flere nyheter: