Menu
To passasjertog sporet av i distriktet Balasore i delstaten Odisha øst i India fredag. Foto: Press Trust of India / AP / NTB

Over 200 døde i togulykke i India

207 personer har mistet livet og over 900 er skadd i en togulykke øst i India, opplyser en tjenesteperson.

Av NTB | 02.06.2023 23:58:54

Ulykker og naturkatastrofer: TV-bilder fra stedet viser ødelagte vogner, forvridd metall og et stort antall passasjerer liggende ved siden av ulykkesstedet i delstaten Odisha.

– Første prioritet nå er å redde ut passasjerene og gi helsehjelp til de skadde, sa Pradeep Jena, leder for statsadministrasjonen i Odisha.

Natt til lørdag opplyser Jena på Twitter at tallet på døde er 207, og at over 900 er skadd.

Tidligere opplyste Sudhanshu Sarangi, sjef for brannvesenet i Odisha, til AFP at tallet, som da var over 120, var ventet å stirge fordi mange har alvorlige hodeskader.

All mulig hjelp gis til dem som er rammet, skriver statsminister Narendra Modi på Twitter.

Et av togene som sporet av, var Coromandel Express mellom Howrah i delstaten West Bengal og Chennai i Tamil Nadu, ifølge indiske medier.

Mellom ti og tolv togvogner sporet av i ulykken, og vrakrester havnet på et spor ved siden av, opplyser en talsperson for jernbanedepartementet til nyhetsbyrået AP. Et annet passasjertog som kom fra motsatt retning, kjørte inn i vrakrestene, og opptil tre vogner fra dette toget sporet også av.

Nesten 500 politifolk og redningsmannskaper, samt 75 ambulanser og busser, har deltatt i redningsinnsatsen, ifølge Pradeep Jena. Årsaken til ulykken er under etterforskning.

Det indiske jernbanenettet er det største i verden som er underlagt én sentral ledelse. Hver dag tar om lag 12 millioner indere toget.

Årlig skjer det flere hundre togulykker i India, og mange av dem skyldes gamle signalanlegg eller menneskelige feil. I senere år har store nyinvesteringer bidratt til å bedre sikkerheten i togtrafikken i India.

Etter ulykken jobbet redningsmannskaper med å få ut flere hundre personer som satt fast i vrakene av togvognene. Det opplyste distriktssjef Dattatraya Bhausaheb Shinde i distriktet Balasore.

Også et godstog var involvert i hendelsen, opplyser toppsjef Amitabh Sharma i Indian Railways til nyhetsbyrået AFP. Dette toget sto parkert ved ulykkesstedet.

(©NTB)

Flere nyheter: