Menu
Det har vært over 2.500 branner som følge av opptøyene i Frankrike natt til lørdag. Foto: Laurent Cipriani / AP / NTB

Over 1300 personer pågrepet etter fjerde natt med opptøyer i Frankrike

Fransk politi har pågrepet over 1300 mennesker etter den fjerde natten med opptøyer i Frankrike etter at en 17-åring ble skutt og drept av politiet.

Av NTB | 01.07.2023 11:53:01

Krig og konflikter: Det franske innenriksdepartementet opplyser at politiet har pågrepet 1311 personer over hele Frankrike i forbindelse med opptøyene natt til lørdag.

Over 1350 biler ble satt fyr på og det var totalt 2560 branner på offentlige veier i løpet av natten, ifølge innenriksdepartementet. Franske myndigheter opplyser også at 31 politistasjoner ble angrepet under nattens opptøyer, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Innenriksminister Gérald Darmanin hevder likevel at volden har roet seg siden natt til fredag.

Gutten hadde nordafrikansk opphav, og omstendighetene rundt skytingen har ført til stor misnøye blant franske unge, spesielt de som bor i belastede områder og sosialboliger.

I tillegg til å forsterke politiets tilstedeværelse, var det gjennomført flere andre tiltak for å hindre demonstrasjoner natt til lørdag. Fyrverkerisalg er forbudt, og innenriksdepartementet opplyste at all offentlig transport med buss og trikk skulle stanses fra klokken 21.

Regjeringen har hatt to krisemøter siden opptøyene startet.

Politiinnsatsen ble trappet opp fredag, med 45.000 politifolk og pansrede kjøretøy i et forsøk på å stanse uroen. Over hele landet var politiet og sikkerhetsstyrker mobilisert for å håndtere voldelige protester mot den dødelige skytingen i en Paris-forstad tirsdag. Det var i det området at en 17 år gammel gutt ble skutt og drept av politiet i en trafikkontroll.

FN har bedt franske myndigheter ta grep om det de omtaler som et alvorlig problem med rasisme og diskriminering i politiet.

Flere nyheter: