Menu
Klima- og miljødepartementet vedtok at ei bjørnebinne med to unger i Nord-Trøndelag kan felles fordi de har forårsaket store skader på sau over flere år. Oslo tingrett har midlertidig stanset fellingen. Denne bjørnen holder til i Namsskogan familiepark. Foto: Berit Roald / NTB

Oslo tingrett stanser felling av binne og bjørnunger midlertidig, melder VG

Klima- og miljødepartementet bestemte at en binne med to unger i Trøndelag kunne felles. Oslo tingrett har nå vedtatt en midlertidig forføyning av dette.

Av NTB | 27.07.2023 11:13:21

Kuriosa og kjendiser: Det betyr at fellingstillatelsen ikke er gyldig før retten har vurdert om den var i tråd med lovverket, skriver VG.

Kjennelsen kom torsdag morgen.

Fredag i forrige uke besluttet Klima- og miljødepartementet at bjørnene kunne felles, selv om Miljødirektoratet hadde gitt avslag på søknaden om felling.

Organisasjonene Foreningen våre rovdyr og Noah leverte kravet om midlertidig forføyning. I tillegg har Aktivt rovdyrvern anmeldt staten i saken.

Ifølge Klima- og miljødepartementet har det over flere år vært dokumentert store skader på sau i Steinkjer og på Snåsa fra den aktuelle bjørnemoren.

(©NTB)

Flere nyheter: