Menu
Oslo S kan få høyhus på 125 meter, dersom byrådets forslag til ny høyhusstrategi blir en realitet. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Oslo-byrådet vil bygge høyhus på 70 meter

Byrådet i Oslo foreslår at det skal kunne bygges høyhus på 70 meter ti steder i hovedstaden. For Oslo S settes høydegrensen til hele 125 meter.

Av NTB | 24.04.2023 22:24:17

Økonomi og næringsliv: – Vi foreslår en ny høyhusstrategi med mulighet for høyhus på enkelte sentrale steder i byen, slik at folk skal kunne bo og jobbe der det er svært god kollektivdekning, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i en pressemelding fra byrådet.

Målet med den nye strategien er å bidra til økt fortetting med kvalitet. Det understrekes at høyhusene skal bygges med høy klimastandard, på noen egnede sentrale steder, nær kollektivpunkter og bidra til flere boliger.

– Det er viktig for oss skaffe nok boliger til oslofolk. Hovedtyngden av boligutviklingen skjer nå i tidligere industriområder i ytre by, men vi må også utvikle boliger sentralt i byen. Det skal være større grad av fornuftig fortetting til både bolig og næring, og høyhus kan være et viktig grep, sier byrådslederen.

Det er 90 år siden Oslo fikk sitt første høyhus, og nå er det nesten 20 år siden sist høyhusstrategien ble revidert.

I tillegg til ti områder med høyhus på 70 meter og 125 meter for Oslo S, gir den nye høyhusstrategien tydeligere føringer for høyhusbygging, understrekes det.

(©NTB)

Flere nyheter: