Menu
Et satellittfoto skaffet til veie av Maxar Technologies viser området der årets Burning Man-festival avholdes i Black Rock i Nevada. Bildet er tatt mandag 28. august. Fredag ble ørkenfestivalen rammet av et voldsomt regnvær. Foto: Maxar Technologies via AP / NTB

Ørkenfestival i Nevada rammet av styrtregn

Årets Burning Man-festival i Black Rock-ørkenen i Nevada er rammet av styrtregn og er blitt et gjørmebad. Ingen flere slipper inn, og flyplassen er stengt.

Av NTB | 02.09.2023 22:34:29

Ulykker og naturkatastrofer: De over 70.000 deltakerne som slapp inn før portene ble stengt lørdag, har fått beskjed om å søke ly på stedet og spare på mat og vann i det uvanlige uværet, melder NBC News.

Fredag kveld lokal tid ble all trafikk inn og ut av festivalområdet Black Rock City stanset. Porten og flyplassen på stedet er også stengt, og bare utrykningskjøretøyer får bevege seg der.

Kraftig regnvær rammet Nevada fredag, og det er fare for flom og oversvømmelser både i østlige og sentrale områder av delstaten, ifølge National Weather Service.

Den myteomspunne festivalen samler et vidt spekter av kunst- og kulturuttrykk og kulminerer i brenningen av en 12 meter høy figur. Den har røtter tilbake til 80-tallet, og fikk blant annet omtale her hjemme etter at finansmannen Stein Erik Hagen i 2017 besøkte festivalen og kjøpte en 18 meter høy kunstinstallasjon i form av et lysende tre. Det ble senere stilt ut på Filipstad ved Tjuvholmen.

(©NTB)

Flere nyheter: