Eirik Langedal Breivik ble nummer seks på verdenscupsprinten i Olten, Sveits. Foto: Alf Simensen / NTB

Orientering: Breivik på 6.-plass i verdenscupen

De norske orienteringsløperne klarte ikke å blande seg inn i seierskampen på verdenscupsprinten i Sveits.

Av NTB | 26.05.2024 15:03:07

Sport: Beste norske resultat ble Eirik Breiviks 6.-plass i herrenes sprint. Han var helt oppe på 2.-plass underveis i det tette løpet, men måtte se flere løpere slå ham på slutten.

Emil Svensk fra Sverige vant sprinten med ett sekunds margin til finnen Tuomas Heikkila. Det ble også svensk 3.- og 4.-plass ved Martin Regborn og Jonatan Gustafsson.

Nest beste nordmann ble Håvard Eidsmo, som ligger på 24.-plassen i skrivende stund. De beste løperne er ferdige for dagen, men det finnes fortsatt løpere som kan true Eidsmos plassering.

O-stjernen Kasper Fosser hadde en skuffende dag i sveitsiske Olten og ble slått med 49 sekunder av vinneren. Det holder til 26.-plass i skrivende stund, likt med lagkamerat Jørgen Baklid.

På kvinnenes sprint ble Andrine Benjaminsen best av de norske løperne med en 8.-plass. Hun ble slått med 46 sekunder av den sveitsiske vinneren Natalia Gemperle.

Det ble dobbeltseier til vertsnasjonen med Simona Äbersold på 2.-plass. Tereza Janosikova fra Tsjekkia ble nummer tre.

Marie Olaussen ble nummer 16, Pia Young Vik nummer 20, Victoria Bjørnstad nummer 23 og Ane Dyrkorn nummer 35.