Menu
Egyptiske muslimer bar bannere til støtte for president Abdel fattah al-Sisi under en parade 27. september for å feire bursdagen til profeten Muhammad. Foto: Amr Nabil / AP / NTB

Organisasjoner ber FN granske bruk av tortur i Egypt

Myndighetene i Egypt begår «omfattende og systematisk» tortur, hevder menneskerettsorganisasjoner i en rapport til FN.

Av NTB | 02.10.2023 04:52:26

Politikk: Myndighetene benytter seg av slike metoder som et verktøy for å stilne annerledestenkende stemmer, ifølge Mohamed Lofty, leder for den egyptiske kommisjonen for rettigheter og frihet.

De hevder i rapporten det er snakk om torturmetoder som mishandling, elektrisk sjokk, seksuell vold og nekt av medisinsk tilsyn for fanger. Organisasjonene ber FNs menneskerettskontor (OHCHR) om å granske egyptiske myndigheters.

Menneskerettsorganisasjoner beregner at det er rundt 60.000 politiske fanger i landet som blir brutalt behandlet i overfylte fengsler. Den egyptiske regjeringen og president Abdel fattah al-Sisi har gjentatte ganger nektet for at fanger utsettes for tortur.

Den framtredende egyptiske opposisjonsaktivisten Hisham Kassem ble i september dømt til seks måneders fengsel. Dermed kan han ikke stille i neste års presidentvalg, dersom dommen blir stående.

(©NTB)

Flere nyheter: