Menu
Paris-OL nærmer seg med stormskritt. Foto: Michel Euler / AP / NTB

Ordkrig om OL-medaljer – myntverk hevder bonuskonflikt ikke påvirker produksjonen

Ansatte ved det franske myntverket hevder produksjonen av medaljer foran Paris-OL er blokkert. Ledelsen avviser påstandene og lover det edle metallet levert i tide.

Av NTB | 08.04.2024 18:53:06

Sport: Det franske myntverket står bak leveringen av de rundt 5.000 medaljene i gull, sølv og bronse som skal få nye eiere under de kommende sommerlekene i Paris.

Mandag demonstrerte rundt 50 ansatte foran myntverkets hovedkvarter i sentrum av Paris. De hevder at stans i produksjonen den siste tiden vil påvirke framdriften knyttet til leveringen av medaljene.

Det avviser på sin side ledelsen i myntverket i en uttalelse.

– Produksjonen av medaljene er ikke blokkert. Alle medaljene er preget, og vi er i sluttfasen. Vi vil levere i tide, heter det der.

De ansatte som demonstrerer krever gjennom sine fagforeninger en ekstra «OL-bonus», tilsvarende den som utbetales til andre statsansatte som må jobbe under OL og Paralympics i juli og august.

Ledelsen av myntverket avviser bonuskravet.

Medaljene som skal deles ut i Paris er laget av resirkulert metall og vil inneholde en liten sekskantformet bit av metall fra det originale Eiffeltårnet. Den luksuseriøse franske gullsmedkjeden Chaumet står bak designet.

Myntverket har tidligere avvist skriverier om at det sliter med å finne et giftfritt stoff som kan benyttes i tilvirkingen av hver medalje.

(©NTB)