Menu
Det er både lagt ned blomster og tent lys foran politisperringene ved stedet der en mor og hennes 8 år gamle datter ble funnet død i en bolig i Vågsbygd i Kristiansand onsdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Ordføreren om dobbeltdrapet i Kristiansand: – En dypt tragisk hendelse

Kristiansands ordfører Jan Oddvar Skisland er tydelig preget etter at en mor og hennes åtte år gammel datter ble funnet drept i Kristiansand onsdag.

Av NTB | 28.09.2023 09:02:21

Kriminalitet og rettsvesen: – Det er en dypt tragisk hendelse. Først og fremst for familien og de nærmeste, sier ordfører Jan Oddvar Skisland til NTB.

Han understreker at alle drap som skjer er ille.

– Men når det er en åtteåring som blir rammet, blir det enda mer grusomt, fortsetter, ordføreren.

– Heldigvis er vi en stor kommune som kan sette inn mye ressurser når noe slikt som dette skjer, sier Skisland.

Torsdag skal flere fra kommunens kriseteam bidra til ivareta medelevene til den åtte år gamle jenta på hennes skole.

– Det er viktig å huske på at dette er hendelse som ikke er over i løpet av kort tid. Ofte er det flere som har behov en god del lenger, avslutter ordføreren.

– Vi har egne beredskapsplaner for slike tragiske hendelser. Skolen har derfor i hele kveld utarbeidet en konkret plan for hvordan vi skal ta imot barna, sier Kristin Eide Ropstad, oppvekstdirektør i kommunen, til Avisen Kristiansand.

Ropstad ønsker ikke å gå i detaljer om hvordan opplegget på skolen blir, i, men lover at den informasjonen som blir gitt, skal passe for barna i de ulike klassetrinn.

– Det som har skjedd er bare så trist og tragisk og har gått inn på oss alle, sier oppvekstdirektøren til avisen. Hun innrømmer at hendelsen har gått inn på henne.

Han bekreftet at politiet hadde jobbet med saken gjennom natten, men ville ikke gå nærmere inn på hvordan.

De to ble funnet døde i en bolig i Vågsbygd i Kristiansand. En person som skulle besøke noen på adressen, meldte fra til politiet klokken 13.21 onsdag. Da politiet kom, fant de moren og datteren død i huset.

Han forteller at kommunens kriseteam var raskt inne i saken og fikk fanget opp de nærmeste pårørende etter hendelsen.

Kommunen har utarbeidet en plan for hvordan de skal møte barna som gikk på skolen til den åtte år gamle jenta som ble funnet drept onsdag.

Da NTB snakket med operasjonsleder Jarle Nilsen klokken 6.45 torsdag morgen var ingen personer pågrepet i forbindelse med dobbeltdrapet.

(©NTB)

Flere nyheter: