Menu
Everton er i trøbbel. Foto: Nigel French/PA via AP / NTB

Ordføreren i Liverpool ut mot «overdreven» Everton-straff

Liverpool-ordfører Steve Rotheram går i et brev til Premier League-ledelsen til angrep på poengstraffen Everton er ilagt for brudd på finansielle regler.

Av NTB | 20.11.2023 17:59:45

Sport: Everton ble nylig ilagt trekk på ti poeng av ledelsen i den engelske ligaen.

En uavhengig kommisjon sto bak sanksjonen, som ble ilagt klubben som følge av at den skal ha overskredet grensene for tillatte underskudd over en treårsperiode.

Liverpool-ordfører Steve Rotheram har nå skrevet brev til Premier Leagues administrerende direktør Richard Masters for å uttrykke sin «dype bekymring» over straffen.

«Beslutningen om å trekke Everton ti poeng er overdreven med tanke på klubbens vilje til samarbeid med Premier League og proaktivitet da det var klart at de var i nærheten av å bryte reglene», skriver Rotheram.

«Det er en rekke formildende faktorer i Evertons overtredelse av reglene som gjelder gjeldstak, som i realiteten er geopolitiske og derfor utenfor deres kontroll», fortsetter han.

Ordføreren peker videre på at straffen vil skape en ny presedens i slike saker.

«Sammenlignet med sanksjoner gitt til andre klubber for økonomiske overtredelser, overgår dette tidligere straffer», skriver Rotheram.

Han stiller seg bak Evertons beslutning om å anke og oppfordrer sterkt Premier League-ledelsen til «en mer balansert tilnærming» som ikke straffer klubbens spillere og supportere.

«Klubben fortjener å bli behandlet med respekt», skriver ordføreren.

(©NTB)