Menu
En av Viktor Orbans støttespillere i Budapest lørdag, med en T-skjorte der Orban og Donald Trump framstilles som «verdens frelsere». Foto: Zsolt Czegledi / AP / NTB

Orbans støttespillere demonstrerte i Budapest

Ungarns statsminister Viktor Orbans støttespillere demonstrerte i Budapest lørdag. Han tok til orde for å skape fred gjennom å stanse våpenhjelpen til Ukraina.

Av NTB | 01.06.2024 19:53:04

Politikk: Folkemengden viftet med flagg og ropte «Ungarn-Ungarn». Noen holdt opp bannere med teksten «Herre, gi oss fred».

– Aldri før har så mange folk møtt opp for freden. Vi er det største fredskorpset, den største fredsbevarende styrken i Europa, sa Orban til folkemengden.

Ved å frata Ukraina våpenstøtten til krigen mot russiske okkupasjonsstyrker, mener den ungarske statsministeren at det kan skapes fred i landet. I hans retorikk er EU og Nato krigshissere som forsøker å dra Ungarn inn i konflikten.

Ungarn er medlem av både Nato og EU, men har gått på tvers av de andre medlemslandene og blokkerer støtte til Ukraina.

Orbans kritikere mener derimot at hvis Russland lykkes med sin angrepskrig i Ukraina, vil det føre til en enda farligere situasjon der Vladimir Putins regime kan gjenoppbygge sin militære styrke og true nye områder.

(©NTB)

Flere nyheter: