Daichi Kamada jubler sammen med Christopher Lenz (til v.) etter å ha scoret mot Stuttgart i semifinalen i den tyske cupen. Foto: Tom Weller, DPA via AP / NTB

Opptur for Eintracht Frankfurt – slet seg til cupfinale

Eintracht Frankfurt la den svake serieformen bak seg og tok seg til cupfinale med 3-2-seier over Stuttgart på bortebane. RB Leipzig venter i finalen i juni.

Av NTB | 03.05.2023 23:54:20

Sport: Fjorårets europaligavinner er uten seier i sine ni siste kamper i tysk Bundesliga. Laget er midt på tabellen, og cupfinalen er den beste sjansen til europacupspill neste sesong.

Nedrykkstruede Stuttgart tok ledelsen ved Tiago Tomas i det 19. minutt, men Evan Ndicka utlignet tidlig i 2. omgang. Fire minutter senere scoret Deichi Kamada ledermålet, og Randal Kolo Muani økte ledelsen fra straffemerket.

Enzo Millot tente et nytt håp for Stuttgart med et skudd som endret retning i det 83. minutt, men rett etter ble lagkameraten Borna Sosa utvist med to gule kort.

På overtid sjekket VAR en mulig hands på gjestenes Aurelio Buta i straffefeltet, men Eintracht-spillerne og deres tilhengere kunne puste lettet ut.

I finalen venter tittelforsvarer RB Leipzig, som slo Freiburg 5-1 på bortebane tirsdag. Leipzig er i sin tredje strake finale og den fjerde på fem år. Frankfurt vant cupen for femte gang i 2018.

Norges landslagskeeper Ørjan Nyland er Leipzigs reservekeeper. Han har spilt en kamp i årets cupturnering.