Menu
Tidligere president Donald Trump under et valgkamparrangement i Coralville i delstaten Iowa onsdag. Foto: Charlie Neibergall / AP / NTB

Opptak viser at Trump strittet imot godkjenning av valgresultatet i Michigan

Donald Trump la press på valgmenn i Michigan om å motsette seg valgresultatet i 2020, ifølge ferske lydopptak.

Av NTB | 23.12.2023 00:15:43

Kriminalitet og rettsvesen: Ekspresidenten er allerede anklaget flere ganger for å ha prøvd å omgjøre valgresultatet i ulike amerikanske delstater, deriblant i Georgia, der det pågår en rettssak mot ham.

I telefonopptak avslørt av The Detroit News skal Trump ha presset to lokale valgmenn i Michigan til å la være å signere sertifiseringen av valgresultatet i sine fylker.

Han skal også ha fortalt to republikanske medlemmer i et valgorgan i Wayne fylke at «vi må kjempe for landet vårt» og «vi kan ikke la disse menneskene ta landet vårt fra oss».

Telefonsamtalene fant sted to uker etter presidentvalget 3. november 2020, der Michigan var en av delstatene Trump tapte til Joe Biden.

De nye anklagene i Michigan kommer samtidig som Trump forbereder seg på den travleste perioden i valgkampen for å bli president igjen i 2024.

77 år gamle Trump skal stilles for retten i Washington i mars på bakgrunn av føderale anklager om å ha konspirert for å omgjøre valgresultatet i 2020 etter at demokratene vant.

(©NTB)

Flere nyheter: