Menu
Federico Pellegrino etter VM-stafetten i Planica i slutten av januar. Foto: Terje Pedersen / NTB.

Oppsiktsvekkende utenlandsk mannefall til Kollen-femmila

Kun elleve av de 30 beste i verdenscupen sammenlagt ligger an til å stille på start i lørdagens tradisjonsrike 50 kilometer i langrenn i Holmenkollen.

Av NTB | 10.03.2023 09:15:32

Sport: – Femmila i Holmenkollen seks dager etter 50-kilometeren i Planica, er etter min mening «shit». Det er umulig å gjøre. Det er ikke mulig. Og å starte 16 dager med ni løp med en 50 kilometer i mars i Holmenkollen, seks dager etter en 50 kilometer i Planica i slutten av et VM, sier Federico Pellegrino til NRK.

Den italienske langrennsstjernen er ikke fornøyd med den oppsatte terminlisten til Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS).

Svenskene Calle Halfvarsson og William Poromaa er to andre som ikke stiller. Det gjør heller ikke den sterke finnen Iivo Niskanen.

Kollen-femmila kommer bare seks dager etter 50-kilometeren i ski-VM i Planica, og allerede kommende tirsdag er det verdenscupsprint i Drammen.

Briten Andrew Musgrave er ikke imponert over holdningen til mange av sine utenlandske konkurrenter.

– For min del, så er Oslos femmil årets høydepunkt. Jeg skjønner ikke at andre ikke har lyst på det. Det er det råeste løpet vi går i løpet av året. Man må klare å hente seg inn på seks dager etter en femmil, så tungt er det ikke. Det er tre helger igjen, så man må klare å være litt på tur de dagene der. Det er litt slapt, sier Musgrave.