Menu
– Det går en grense for hvor fort helsearbeiderne våre kan løpe. Vi kan ikke risikere at folk slutter av utmattelse. Samtidig må vi erkjenne at det ikke er nok folk til å fylle alle behov, sier Alfred Bjørlo (V). Foto: Annika Byrde / NTB

Opposisjonens beskjed til Kjerkol: Følg opp så raskt som mulig

Både KrF og Venstre er samstemte om at situasjonen er alvorlig for fremtidens helsetjenester i Norge. De ber helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) ta kraftige tak.

Av NTB | 02.02.2023 12:17:49

Medisin og helse: – Jeg venter at helseministeren følger opp rapporten så raskt som mulig. Mitt råd til Kjerkol er å bruke energien på å rekruttere og beholde helsepersonell i helsesektoren og se på hvordan private kan bidra mer inn i offentlig oppgaveløsning, sier Venstres helsepolitiske talsperson, Alfred Bjørlo, i en epost til NTB.

Helsepersonellkommisjonen kom med en kraftig advarsel da de la fram sin rapport til regjeringen torsdag. De mener helsevesenet kan bryte sammen hvis det drives som i dag.

Krf-leder Olaug Bollestad sier det samme som Bjørlo – det haster å få på plass skikkelige rammer.

– Det må prioriteres mer i Norge fremover. Det haster at regjeringen kommer med prioriteringer, slik at det ikke er den enkelte sykepleier som blir stående alene med den jobben. Det gjøres tøffe prioriteringer på gulvet hver eneste dag, men rammene må legges politisk, sier Bollestad.

– Det er helseministeren som styrer sykehusene. Nå må hun ta ansvar og prioritere, legger hun til.

(©NTB)

Flere nyheter: