Menu
Casper Ruud etter seieren over Sebastian Baez i kvartfinalen i Genève torsdag. Foto: Martial Trezzini / Keystone via AP / NTB.

Oppgitt Ruud sikret semifinale i Genève – kan bli finalekamp mot Djokovic

Casper Ruud (25) slo Sebastian Baez (23) 2-1 i sett (6-4, 2-6, 6-4) og er klar for semifinale i ATP250-turneringen i Genève.

Av NTB | 23.05.2024 21:39:36

Sport: – Det var en tøff match. Baez er en sterk spiller. Det var litt opp og ned, men alt i alt var det en velspilt kamp. Det viktigste var å spille på seg selvtillit, og jeg er veldig glad for at jeg klarte det, sa Ruud i intervjuet etter kampen.

Ruud og Baez hadde møttes to ganger tidligere, og Ruud vant begge ganger. Det tredje opgjøret endte også med seier til nordmannen, som er ranket som nummer sju i verden. Baez er nummer 20.

I fredagens semifinale venter italieneren Flavio Cobolli, som er nummer 56 på rankingen og useedet i turneringen. I en eventuell finale blir motstanderen enten verdensener Novak Djokovic (Serbia) eller Tomas Machac (Tsjekkia).

Kvartfinalen mot argentineren Baez ble både underholdende, velspilt, jevn, spennende, nervepirrende og innholdsrik, og Ruud viste seg igjen som bestemann.

I det andre settet kom Ruud på defensiven fra start, og Baez brøt allerede til 0-2. Ruud var tydelig frustrert, sutret og snakket med seg selv. Han serverte også noen solide gloser av variabel kvalitet ved ujevne mellomrom.

– Jeg synes at det var godt levert i førstesettet, men i det andre kastet han bort noen viktige poeng. Han har slett ikke sett ut som om han er i vater i denne kampen, sa TV 2-kommentator Sverre Krogh Sundbø.

Ruud slo Sebastian Ofner fra Østerrike 2-1 i 1. runde.

Nordmannen vant ATP250-turneringen i Genève i 2021 og 2022.

På en regntung dag med tunge forhold og høy luftfuktighet servet Ruud godt og spilte stødig i det første settet. Da han brøt til 5-3 var det gjort, og han servet det hele hjem til 6-4.

I det tredje settet brøt Ruud til 2-0 etter å ha ligget under 15-40. Det neste gamet servet han inn til 3-0. Så ble det dramatisk da Baez brøt på 4-2 til Ruud, og det var plutselig full kamp igjen, men Ruud brøt umiddelbart tilbake til 5-3. Baez kontret med et nytt brudd til 4-5, men Ruud brøt igjen og sikret seieren

(©NTB)