Menu
Kongen på vei om bord i kongeskipet Norge tidligere i mai. Skipet skal også frakte ham rundt i Rogaland og Agder denne uken. Foto: Javad Parsa / NTB

Oppdatert informasjon om Kongebesøket i Vindafjord

Det er snart duket til fest når Kongeparet ankommer Vindafjord 30.mai. Det er viktig at båter viser hensyn når Kongeskipet legger til kai i Ølen sentrum.

Av tomas | 29.05.2024 09:16:00

Kongebesøk: Kongeparet har meldt sin ankomst til Vindafjord kommune den 30. mai 2024. Besøket er en del av deres fylkesturné til Agder og Rogaland, som varer fra 26. til 30. mai 2024.

Variert Program
Ordfører Ole Johan Vierdal uttrykker stor glede over besøket og har annonsert et variert program. Arrangementet i Ølen varer fra klokken 11:00 til 12:30. Kongeparet vil ankomme med Kongeskipet via Ølensfjorden og gå i land i Ølen sentrum.

Programmet inkluderer taler fra både Kongeparet og ordføreren, allsang fra alle skolebarn i Vindafjord kommune, korsang fra KORe’ Vindafjord, og en historisk oppsummering av professor Nils Olav Østrem. Det blir også musikalske innslag fra Belgtøttene og Tom Roger Ådland, en hilsen fra voksenopplæringen, innslag fra Vindafjord kulturskole, samt refleksjoner om kommunens framtid fra de unge stemmene Erik Hjelm Fjeldheim og Eva Vatnedal Nordtveit. Programmet bindes sammen av tidligere ordfører Arne Bergsvåg.

Parkering og Trafikk
For å sikre en smidig gjennomføring, vil parkeringsplassen foran Ølen Senter være stengt fra kvelden 29. mai til etter arrangementet. Det vil ikke være mulig å parkere på nordsiden av E-134 gjennom Ølen denne dagen. Dreganesvegen vil også være stengt fra Ølensjøen FUS til forbi revehalltomta, men det blir omkjøring gjennom Litlehagen. For de som deltar, er det tilrettelagt parkering i Ølen Næringspark på Nerheim og på kommunale parkeringsplasser i Ølen. Kommunen oppfordrer til samkjøring på grunn av begrenset antall parkeringsplasser, og ber folk være ute i god tid for å rekke arrangementet.

Sikkerhetstiltak
Politiet har innført forbud mot bruk av droner i Ølen i forbindelse med kongebesøket. Det er viktig at dette forbudet respekteres av hensyn til sikkerheten.

Flaggheising
Kommunen oppfordrer alle innbyggere til å heise flagget for å markere Kongeparets besøk og vise deres støtte.

Du kan lese mer ved å gå inn på kommunens nettsider her og her.

Flere nyheter: