Loïs Openda scorer Leipzigs 2-0-mål mot Manchester City. Foto: Dave Thompson, AP / NTB

Openda ryster Manchester City i mesterligaen – Leipzig leder 2-0 ved pause

Loïs Openda har utnyttet grove feil i Manchester City-forsvaret og scoret to fine solomål som gir Leipzig 2-0-ledelse ved pause i mesterligakampen på bortebane.

Av NTB | 28.11.2023 22:00:08

Sport: Citys rekke på 28 hjemmekamper uten tap i mesterligaen er i alvorlig fare. Erling Braut Haaland har misset noen store sjanser, og det er gjestenes spiss som har vært kampens store spiller.

I det 13. minutt slo Leipzig-keeper Janis Blaswich et langt oppspill. Openda gikk i kroppen på Manuel Akanji, som misset i forsøket på å nå ballen med hodet, og stakk i rommet bak ham. Han stormet alene mot City-keeper Stefan Ortega og skjøt i lengste hjørne.

I det 33. minutt scoret Leipzig igjen etter å ha vunnet ballen dypt på egen halvdel. Xavi Simons spilte opp på Openda, som helt ute ved venstre sidelinje lekende lett fikk ballen forbi Rúben Dias og hadde masse rom å løpe i bak ham. Han skar inn forbi Josko Gvardiol, som stormet til for å hjelpe, og scoret ved nærmeste stolpe.

Mens Openda herjet med City-forsvaret, imponerte Marco Roses lag defensivt ved å nekte hjemmelaget å spille seg til flere enn noen få sjanser i den første omgangen.

Den første og største kom i det 13. minutt da Bernardo Silva la et frispark på hodet til Dias, men headingen fra kort hold gikk rett over mål.

Noen minutter etter 0-2-målet skjøt jærbuen vilt over mål da Rico Lewis la ballen til rette for ham, etter et angrep der Haaland først skapte en sjanse for Jack Grealish.

På overtid i omgangen nikket Haaland rett på keeper da han nådde et innlegg ved lengste stolpe.

Både Manchester City og Leipzig er allerede klare for åttedelsfinale i mesterligaen, og kampen handler bare om ære, revansj og hvem som blir gruppevinner.

Åtte og en halv måned etter at City slo Leipzig 7-0 hjemme i mesterligaen med fem Haaland-scoringer, ser Pep Guardiolas menn plutselig sitt første CL-tap på hjemmebane siden 2018 i hvitøyet. Laget er ubeseiret i sine 28 siste hjemmekamper i turneringen, og i 17 strake CL-kamper uansett arena.

I det 21. minutt fikk Haaland tilrevet seg ballen i bakrommet, men han fikk ikke klem på skuddet, som hoppet inn til keeper.