Menu
Nødetatene rykket ut etter en melding om en ung mann som følte seg uvel etter å ha fått noe flytende på armen. Politiet etterforsker om noen har blitt utsatt for et giftig stoff. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Område på Bøler i Oslo avsperret – politiet frykter giftig stoff

Et område på Bøler i Oslo ble sperret av torsdag ettermiddag etter at en mindreårig skal ha fått et ukjent flytende stoff på seg.

Av NTB | 08.06.2023 19:58:50

Medisin og helse: Noen timer senere følte personen seg uvel, og politiet ble kontaktet ved 16-tiden. Ifølge NRK skal det dreie seg om en tenåringsgutt.

Politiets innsatsleder på stedet. Tore Barstad, vil ikke si hva slags stoff det er snakk om, men at det ifølge personen som meldte fra om saken, skal være et giftig og farlig stoff.

– Dette er et stoff som vi betegner som ekstremt giftig og veldig farlig. Når vi får slike telefonhenvendelser, finnes det prosedyrer for hvordan vi skal hente ut en pasient, rense ham og fraktes til sykehus på en sikker måte.

– Bare fantasien setter grenser på hva det kan brukes til. Her er det noen som har gjort noe som ikke har vært lurt og havnet i en knipe, sier innsatslederen.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er gjort kjent med saken, bekrefter de overfor VG.

Stoffet blir derfor fraktet til analyse hos Forsvarets forskningsinstitutt (FFI), som har hurtigåpnet sitt laboratorium.

Innsatslederen vil ikke gå inn på hvorvidt denne typen stoff kan knyttes til bruk i terrorhandlinger.

Pressevakt Kathinka Bratberg ved FFI sier til NTB at de ikke kommenterer pågående undersøkelser. Hun kan heller ikke svare på når de har et svar på sine analyser.

Naboene er blitt bedt om å bli i leilighetene sine, og det er satt opp sikker sone rundt bygget. Det er uklart hvor lenge de må bli i leilighetene.

Samtidig understreker politiet at det ikke er fare for dem som oppholder seg i området.

Klokken 18.42 opplyste politiet at de ventet på svar på en hurtigtest. Innsatsleder Barstad sier at hurtigtesten ikke ga noe klart svar.

Tre personer befant seg i leiligheten da politiet fikk melding om saken ved 17-tiden torsdag. Alle disse er hentet ut av leiligheten og tatt hånd om.

(©NTB)

Flere nyheter: