Menu
Nødetatene rykket ut etter en melding om en ung mann som følte seg uvel etter å ha fått noe flytende på armen. Politiet etterforsker om noen har blitt utsatt for et giftig stoff. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Område i Oslo sperret av – testsvar tyder på giftig stoff

Politiet har sperret av et område på Bøler i Oslo, etter en melding om mulig forgiftning. En person siktet i saken.

Av NTB | 08.06.2023 20:58:45

Medisin og helse: Ifølge NRK skal en tenåringsgutt ha følt seg uvel noen timer etter at han fikk et ukjent flytende stoff på armen. Politiet ble varslet om saken ved 16-tiden torsdag.

Innsatsleder Tore Barstad sier at politiet har fått svar på prøver «som er slik de har fryktet». Hann vil ikke oppgi hvilket stoff det er snakk om.

Politiet opplyser til VG at en gutt er siktet i saken.

– Han skal avhøres og har fått status som mistenkt og siktet i en sak. Vi ønsker at han skal fortelle oss hva han har gjort og på hvilken måte det er fremstilt. Og ikke minst hva han har forsøkt å lage, sier innsatslederen.

– Dette er et stoff vi betegner som ekstremt giftig og veldig farlig. Når vi får slike telefonhenvendelser, finnes det prosedyrer for hvordan vi skal hente ut en pasient, rense ham og fraktes til sykehus på en sikker måte.

– Bare fantasien setter grenser på hva det kan brukes til. Her er det noen som har gjort noe som ikke har vært lurt og havnet i en knipe, sier innsatslederen.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er gjort kjent med saken.

Pressevakt Kathinka Bratberg ved FFI sier til NTB at de ikke kommenterer pågående undersøkelser. Hun kan heller ikke svare på når de har et svar på sine analyser.

Alle disse er hentet ut av leiligheten og tatt hånd om.

Naboene er blitt bedt om å bli i leilighetene sine, og det er satt opp en sikker sone rundt bygget. Det er uklart hvor lenge de må bli i leilighetene.

Samtidig understreker politiet at det ikke er fare for dem som oppholder seg i området.

Ifølge Barstad er det aktuelle stoffet ekstremt giftig.

Stoffet er sendt fraktet til analyse hos Forsvarets forskningsinstitutt (FFI), som har hasteåpnet sitt laboratorium.

Alle de tre som var i leiligheten da politiet fikk melding om saken, skal ha blitt eksponert for stoffet.

(©NTB)

Flere nyheter: